Rýžový prášek

pexels-photo-226615.jpegIngredience:

  • hrnek lepkavé rýže (sticky rice)

Postup přípravy rýžového prášku :

Nezkoušejte tuto ingredienci z tohoto pokrmu vynechat, protože je to právě ona která pokrmu dodá tu pravou Thajskou chuť a to vůbec nezmiňuju to, že má v tomo pokrmu svoji úlohu a to absorbovat nadbytečnou tekutinu.

Udělat si svůj čerstvý rýžový prášek přitom není nic složitého a nic co by Vám zabralo více jak 10-15 minut. Lepkavou rýži na mírném ohni smažímě na suché pánvi do světle hněda pak ji necháme vychladnou a hmoždíři rozmělníme na prášek. Jde do velmi snadno. Myslím si,   že jde použít I obyčejná rýže ale doporučuje se lepkavá rýže pro větší podíl škrobu.  Dále se doporučuje, si vždy vyrobit prášek čerstvý a nedělat si ho dopředu.

DSCF0331

 

 

2 komentáře: „Rýžový prášek

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.