Ingredience:
- hrnek lepkavé rýže (sticky rice)
Postup přípravy rýžového prášku :
Nezkoušejte tuto ingredienci z tohoto pokrmu vynechat, protože je to právě ona která pokrmu dodá tu pravou Thajskou chuť a to vůbec nezmiňuju to, že má v tomo pokrmu svoji úlohu a to absorbovat nadbytečnou tekutinu.
Udělat si svůj čerstvý rýžový prášek přitom není nic složitého a nic co by Vám zabralo více jak 10-15 minut. Lepkavou rýži na mírném ohni smažímě na suché pánvi do světle hněda pak ji necháme vychladnou a hmoždíři rozmělníme na prášek. Jde do velmi snadno. Myslím si, že jde použít I obyčejná rýže ale doporučuje se lepkavá rýže pro větší podíl škrobu. Dále se doporučuje, si vždy vyrobit prášek čerstvý a nedělat si ho dopředu.
2 komentáře: „Rýžový prášek“