LAAB KAI -THAJSKÝ KUŘECÍ SALÁT

Tento salát jsme si dávali pravidelně během našeho pobytu v Thajsku, je velmi svěží a jeho chuť je naprosto unikátní, propojuje všechny typické asijské chuťi. Suroviny které jsou ale nutností je citronová tráva, rybí omáčka a limetková šťáva, drcené sušené chilli a rozdrcená rýže. Jak si připravit vlastní rozdrcenou rýži najdete v linku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrdience:

  • 3 lžíčky sušeného chilli
  • 1 – 2 limetka (šťáva z nich)
  • 1-2 polévkové lžíce palmového cukru
  • 1 stonek citronové trávy nakrájené na velmi slabé kolečka
  • 200 gr mlétého kuřecího
  • 1 čl lžička bílého pepře
  • 2 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 1 polévková lžíce rýžového prášku
  • 2 šalotky na slabé kolečka
  • 10 lístků kafírových lístků nakrájených na velmi slabé proužky
  • hrstka čerstvých mátových nebo koriandrových listků

Postup přípravy :

maso uvaříme na troše vody, můžeme ochutit lžící rybí omáčky, voda se musí odpařit a maso oddělit od sebe, do ještě teplé směsi přimícháme  šalotky, stratí tak svoji ostrost a mírně se uvaří.  Zálivku si připravíme v míse tak, že do ní dáme šťávu z limetky, rybí omáčku a palmový cukr, metličkou šleháme tak dlouho dokud se nám cukr uplně nerozpustí.

Do takto připravené zálivky přidáváme ostatní ingredience (na jemno nakrájené), citronovou trávu, mátu nebo koriandr.Vše promícháme, ochutnáme a popřípadě dochutíme. Necháme vychladnout. Před podáváním přidáme rýžový prášek. Lze servírovat i vlažné, s rýží, s rýžovýma nudlemi nebo jen tak. Také můžeme zdobit oříšky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.