Vietnamská kuchyně je momentálně velmi trendovou záležitostí, a není divu, pro mě je jednoznačně jednou z nejlepších kuchyňí na světě, Vietnamské polévky jsou prostě geniální… Dnes si uděláme Vietnamský bůček, suroviny jsou velmi snadno dostupné i u nás.
Nedržela jsem se úplně receptu, bůček jsem použila jako přílohu k mé oblíbené polévce
Ingredience:
1/2 kila vepřového bůčku nakrájeného na jemné plátky
Na marinádu:
- 3 PL třtinového cukru (já použila palmový)2 PL rybí omáčky
- 1 PL sójové omáčky
- 2 PL limetkové šťávy
- 2 posekané stroužky česneku
- 1 nahrubo nakrájená cibule
Na zálivku Nước chấm:
- 1 PL cukru
- 1 PL rybí omáčky
- 1 PL limetkové šťávy
- 2-3PL vlažné vody
- 1-2 stroužky česneku
- chilli paprička
Postup přípravy :
Plátky masa naložíme v marinádě, nejlépe přes noc. Troubu (pokud nemáme k dispozici gril) roztopíme na nejvyšší teplotu, plátky masa dáme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme do trouby, z masa odstraníme cibulku i česnek, grilujeme asi 40 minut, během pečení bude asi nutné slít tuk a štávu. Maso asi 3x obrátíme, mělo by být rovnoměrně do zlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.
e
A máte i vy svoji verzi Vietnamské polévky?