Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

Vietnamská kuchyně je momentálně velmi trendovou záležitostí, a není divu, pro mě je jednoznačně jednou z nejlepších kuchyňí na světě, Vietnamské polévky jsou prostě geniální… Dnes si uděláme Vietnamský bůček, suroviny jsou velmi snadno dostupné i u nás.

Nedržela jsem se úplně receptu, bůček jsem použila jako přílohu k mé oblíbené polévce

1aa

 Ingredience:

1/2 kila vepřového bůčku nakrájeného na jemné plátky

Na marinádu:

  • 3 PL třtinového cukru (já použila palmový)2 PL rybí omáčky
  • 1 PL sójové omáčky
  • 2 PL limetkové šťávy
  • 2 posekané stroužky česneku
  • 1 nahrubo nakrájená cibule

Na zálivku Nước chấm:

  • 1 PL cukru
  • 1 PL rybí omáčky
  • 1 PL  limetkové šťávy
  • 2-3PL vlažné vody
  • 1-2 stroužky česneku
  • chilli paprička

Postup přípravy :

Plátky masa naložíme v marinádě, nejlépe přes noc. Troubu (pokud nemáme k dispozici gril) roztopíme na nejvyšší teplotu, plátky masa dáme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme do trouby, z masa odstraníme cibulku i česnek, grilujeme asi 40 minut, během pečení bude asi nutné slít tuk a štávu. Maso asi 3x obrátíme, mělo by být rovnoměrně do zlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.

DSCF2244.JPGe1a

DSCF2293

A máte i vy svoji verzi Vietnamské polévky?

 

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.